Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dění ve Slavíkovicích od adventu po Tři krále

18. 1. 2016

Slavíkovice od adventu po Tři krále

 

Přišel k nám Mikuláš

Cvičitelky TJ Spartak Slavíkovice pořádají každoročně pro děti mikulášské cvičení.  Hned ve čtvrtek  3.12. se jich v tělocvičně sešlo 67, některé se svými rodiči či prarodiči. Cvičitelky si je rozdělili podle věku do družstev. Cvičilo se na všem nářadí a děti se opravdu snažily. Přece když předvedou to nejlepší, co dovedou, možná přijde i Mikuláš! A Mikuláš skutečně přišel. Doprovázeli ho andělé s velkým košem dobrot, ale i čerti s řetězy i ohromným pytlem na nezbedy. Ty nejmenší děti byly vystrašeny tak, že plačící hledaly útočiště v náručích maminek. Mikuláš svým slovem všechny uklidnil, každého z dětí „vyzpovídal" a ty zazpívaly krásné zimní a mikulášské písničky, přednesly básničky a říkadla, uslyšeli jsme i vánoční koledy. Také jsme místo básniček viděli odvážné přeskoky, salta i kotouly. Andělé odměnili děti balíčkem plným sladkostí, ovoce i oříšků. Čerti neměli šanci, i když jeden z chlapců málem v pytli skončil… Domů jsme se rozcházeli plni krásných zážitků.

     O týden později jsme zpívali u rozsvíceného vánočního stromu kolem živého betléma.

 

Setkání florbalistů na Štědrý den

dopoledne se již stává tradicí. Celý rok jsou vázáni pracovními nebo studijními povinnosti, málokdy se podaří, aby na trénink mohli všichni. Tento den se ale opravdu osvědčil. Doma by překáželi při přípravě slavnostní večeře, v tělocvičně se krásně odreagují od všech starostí a pak už jen "šťastné a veselé"... 

 

Již 32. ročník předsilvestrovského pochodu

se  konal v neděli 27. prosince. Tentokrát jsme utekli Slavíkovické mlze do krásných olšanských lesů. Již u studánky Koretinky prosvítaly mezi vysokými stromy paprsky zimního sluníčka. Na Červeném vrchu se už na nás sluníčko usmívalo z jasné oblohy. To určitě potěšilo všech 53 účastníků krásné  procházky. Teď ke Třem javorům a odtud buď zpět do Olšan, nebo pro ty zdatné a odvážné přes Kalečník a Vítovice. Některé úseky cest byly sice blátivé, ale nikomu to nevadilo. Pozorovali jsme kouzlo zimní přírody a dýchali zdravý lesní vzduch, který je balzámem na průdušky a který nám tolik chybí ve Slavíkovicích. Cíl pochodu byl  až v pohostinství TJ Spartak, kde nás zahřálo teplé občerstvení.

A příště jdeme určitě zase, můžete se k nám připojit!

 

Vánoční turnaj v sálové kopané

stihli někteří účastníci pochodu jen taktak. Jen se posilnili připraveným občerstvením a již na ně čekalo jedno z 5 pětičlenných družstev, které se utkaly o pěkný pohár. Ve čtyřech družstvech hráli členové místního oddílu kopané, páté bylo sestaveno s členů právě vznikajícího Fans clubu Slavíkovice. Všichni bojovali s největším nasazením, pohár přece jen získalo nejlepší družstvo fotbalistů. Gratulujeme. Pěkné ukončení podzimní sezony pokračovalo společným přátelským posezením do pozdních nočních hodin.

 

Turnaj v badmintonu

se vždycky koná o víkendu mezi svátky. Letos se ale musel přesunout až do Nového roku. První část proběhla 2. a druhá 9. ledna 2016. Celkem 34 hráči se utkali ve dvouhrách, čtyřhrách mužů a žen a také ve smíšených čtyřhrách systémem každý s každým. Nejlepší si odnesli poháry, ale zvítězili všichni.  Shodli se na tom, že hrají hlavně pro zábavu, radost z pohybu a také proto, že se sešla výborná parta kamarádů, která dává přednost fyzické aktivitě před televizí a počítačem.

Dobroslava Mezihoráková